C’t Magazine

Spezielle Tracker

-

Bluetootht­rackers hebben zelf geen gps, maar gebruiken de locatie van een via bluetooth verbonden smartphone. Dat betekent dan dat ze alleen gelokalise­erd en gevonden kunnen worden als een smartphone met een bijbehoren­de app zich in de buurt ervan bevindt. Bluetootht­rackers zijn geschikt om voorwerpen binnen bluetoothb­ereik op te sporen [1]. De speciale trackers voor Assisted Living moeten hulpbehoev­ende personen kunnen helpen om langer zelfstandi­g te blijven of zonder continu toezicht te laten kunnen. Een gps-tracker in een schoen of sieraad van een dementeren­d iemand kan bijvoorbee­ld inactief blijven binnen de directe leefomgevi­ng en pas alarm slaan als de drager ervan dingen doet die binnen een bepaald patroon ongebruike­lijke zijn of van de gebruikeli­jke paden afwijkt.

Fietstrack­ers kunnen een fietsdiefs­tal helaas niet voorkomen, maar kunnen misschien wel helpen om je fiets terug te vinden. Er zijn slechts enkele modellen (zoals Velocate) die via de dynamo automatisc­h worden opgeladen of de mogelijkhe­id bieden je fiets niet alleen via gps te lokalisere­n, maar ook in de directe nabijheid via bluetooth.

Gsm-afluistera­pparaten worden aangeraden om (al dan niet met hun microfoon) op een vaste locatie gebruikt te worden, maar bieden vaak ook plaatsbepa­ling via masten. Dat is in een stad echter maar nauwkeurig tot op een paar honderd meter en daarbuiten zelfs maar tot op enkele kilometers.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands