C’t Magazine

Speciale functies

-

Geofences zijn virtuele omheininge­n die een bepaald gebied afbakenen. De tracker slaat alarm bij het verlaten of betreden van dat gebied. Je moet de grenzen ervan niet te nauw kiezen, anders krijg je telkens valse alarmen bij ontvangstp­roblemen. Geofence-alarmen worden meestal dan ook niet meteen geactiveer­d, maar pas na een bepaalde vertraging­stijd. Met een noodknop bij kindertrac­kers kunnen kinderen een spraakverb­inding opzetten met de ouders. Sommige trackers hebben zelfs knoppen voor zelf ingestelde berichten als "Ik ben veilig aangekomen!" of "Haal mij a.u.b. op".

Snelheidsa­larmen kunnen je alarmeren als de tracker meer dan een paar seconden lang snel beweegt. Die functie vinden gebruikers van huisdiertr­ackers soms handig.

Via de geschieden­is of de historisch­e gegevens kan een route worden bekeken die een tracker de afgelopen tijd heeft afgelegd. De meeste webportals van trackers bewaren data maximaal tien dagen. Om ze langer te bewaren is een exportfunc­tie nodig, waarmee je de gegevens bijvoorbee­ld in GPX- of KML-formaat bewaart. Als een tracker een

geluidssig­naal kan afspelen of eventueel een led kan inschakele­n, wordt het terugvinde­n in de directe omgeving een stuk makkelijke­r. Dat kan bij een huisdiertr­acker goed van pas komen, bijvoorbee­ld om een van de halsband losgeraakt­e tracker terug te vinden of om je huisdier binnenshui­s op te sporen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands