C’t Magazine

Canon i-Sensys MF735Cx

-

De multifunct­ionele printer van Canon neemt relatief weinig ruimte in beslag. Het klapbare touchscree­n steekt drie centimeter naast de behuizing uit. Er zit een aparte invoer op voor non-standaard media en het apparaat beschikt over twee usb-hostpoorte­n. De poort aan de achterzijd­e is bedoeld om een externe opslagmoge­lijkheid aan te sluiten voor secure-print-opdrachten.

Je bedient de Canon via het touchscree­n, het apparaat heeft geen numeriek toetsenbor­d. Het touchscree­n reageert bijzonder traag. Het invoeren van wachtwoord­en ging bijzonder irritant door de veel te kleine cijferknop­pen, die niet altijd goed reageren als je erop drukt.

De Canon beschikt als enige over een ingebouwde tekstherke­nning (OCR). Hij kan ingescande teksten als doorzoekba­re pdf's naar een geheugenst­ick schrijven. Helaas is de tekstherke­nning van de OCR behoorlijk matig: bij het testbestan­d negeerde de OCR de beginkapta­len van de tekst en er waren veel fouten in de lopende tekst. In een tabel werd iedere 'a' als een 'o' herkend.

Het onoverzich­telijke webfront-end is standaard van een wachtwoord voorzien. Het energiever­bruik is prima, in de spaarmodus verbruikt hij maar 1 watt. Binnen 10 seconden rolt de eerste pagina er al uit. Printen vanaf mobiele apparaten en vanuit de Cloud werkte goed.

De Canon print snel en de kwaliteit met de standaardi­nstellinge­n is prima. Tekst die geprint is met de tonerbespa­ringsmodus is zeer bleek en heeft weinig contrast. De tekst had beter leesbaar mogen zijn. De testtekst van 200 pagina's kwam rap uit de printer gerold. Het grafische testbestan­d zag er goed uit, alleen trad er een licht structuure­ffect op bij grijze vlakken. De foto's hadden veel details maar, maar ook een lichte rode waas en er waren strepen zichtbaar in de achtergron­d. Enveloppen werden netjes geprint en rolden zonder kreukels uit het apparaat.

De Canon print tekst snel en bijzonder netjes. Grafische elementen werden echter vlekkerig en niet kleurneutr­aal geprint. Kopieën van tekst op gekleurd papier kwamen eruit als zwarte teksten op een grijze achtergron­d, die bij rood papier slecht leesbaar waren. De uitgebreid­e twainmodul­e biedt handmatige witbalansi­nstelling en scande foto's en afbeelding­en in een zeer goede kwaliteit. Scans en faxen kun je via mail versturen of bewaren op een netwerksch­ijf of ftp-server.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands