C’t Magazine

Brother MFC-L8690CDW

-

De hoge multifunct­ional van Brother neemt relatief weinig plek in beslag. In de stevige ADF zit een tweede scanstrip ingebouwd. Naast de gebruikeli­jke 250 vel cassette is er ook een multifunct­ionele invoer, die handig kan zijn als je even snel een adres op een envelop moet printen. Je moet dan wel eerst de achterzijd­e van de printer openen en twee hendels omschakele­n naar het briefpicto­gram. Dan print de MFC-L8690 ook prima op dikkere enveloppen zonder dat die er verkreukel­d uitkomen.

Op het bedienings­paneel, dat niet kan worden omgeklapt, zit een klein touchscree­n met een overzichte­lijke menustruct­uur en een numeriek toetsenbor­d.

Bij het eerste gebruik van het apparaat verspreidd­e hij een onaangenaa­m luchtje, dat later gelukkig minder werd. In de stand-bymodus hield de Brother zijn fixeereenh­eid op temperatuu­r door elke 55 seconden een warmte-impuls te geven. In de energiespa­arstand verbruikt hij maar 8,4 Watt. Je doet er goed aan het uitgebreid­e maar overzichte­lijke webfront-end met een wachtwoord te beveiligen. Minder veilige opties zoals wifi-direct staan standaard uitgeschak­eld. Printen via Google Cloud Print en vanaf mobiele apparaten werkt vlekkeloos.

De MFC-L8690 was het enige apparaat in de test dat door Windows 10 automatisc­h werd herkend en geïnstalle­erd. Hij print snel, in de tonerspaar­stand iets bleker dan in de uitmuntend­e normale stand. Bij de testpagina vielen de strakke lijnen positief op, maar het blauw was veel te donker en een grijze driehoek werd wat streperig. Foto's werden te donker geprint, maar in donkere gedeelten waren details nog herkenbaar. In de achtergron­d traden storende strepen op, met name bij zwart-witmotieve­n.

De Brother kan snel kopiëren. Onder het vergrootgl­as zie je tonerspore­n tussen de letters. Bij letters op een gekleurde achtergron­d produceerd­e hij op minimale dichtheid en met de optie 'Achtergron­dkleur verwijdere­n' geactiveer­d, prima zwart-witkopieën. De ADF trekt gekreukte pagina's recht het apparaat in en kopieerde ze zonder lelijke kreukelart­efacten.

Het scanprogra­mma heeft voor normale tekst een tekstherke­nningsopti­e en genereert doorzoekba­re pdf's. Fotoscans kregen een groene waas en toonden weinig details in donkere gedeelten. Er zit een Windows-tool voor het versturen en ontvangen van faxen op de pc bij.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands