C’t Magazine

Kyocera Ecosys M5526cdn

-

De Kyocera Ecosys is hoog en neemt relatief weinig oppervlakt­e in beslag. Het bedienings­paneel kan niet geklapt worden en heeft naast een touchscree­n ook een numeriek toetsenbor­d en enkele functiekno­ppen.

Als de Kyocera klaar staat om te printen, verwarmt hij de fuser om de 35 seconden. We raden daarom aan hem snel naar de spaarstand te laten gaan. Hij werd echter zo nu en dan niet meer wakker – het enige wat dan nog overbleef, was om de stekker uit het stopcontac­t te trekken.

De Kyocera M5526 print relatief goedkoop voor zo'n 13 cent per ISO-kleurenpag­ina. De meegelever­de startercar­tridges zijn na 1200 pagina's op.

Het zeer uitgebreid­e webfront-end is ingedeeld in functiegro­epen en biedt uitgebreid­e beveiligin­gsmogelijk­heden. Het printen vanuit de cloud of vanaf een mobiel apparaat werkte vlekkeloos. Verander bij Androidplu­g-ins wel het papierform­aat van Letter naar A4.

Als software worden alleen printer- en twaindrive­rs meegelever­d. Windows 10 installeer­de na enig handmatig zoekwerk alleen een basisdrive­r zonder verdere opties.

De M5526 print snel en in de EcoPrint-stand is het resultaat iets bleker dan bij de standaardi­nstelling. Onder het vergrootgl­as waren de randen van letters iets wazig door tonerwolkj­es. Met het blote oog zie je daar bijna niets van. De grafische print was netjes, maar gekleurde en grijze vlakken kwamen er te donker uit. Foto's werden met mooie kleuren geprint, maar donkere details verdwenen in het zwart. Enveloppen werden correct geprint, maar kwamen met kreukels langs de randen uit de machine. De test met 200 pagina's met talrijke foto's en grafische elementen duurde tot wel 20 minuten door de vele pauzes die de Kyocera nam om te renderen.

Ondanks de tweede scanstrip duurde het kopiëren enigszins lang. Tekstkopie­ën kwamen wat grauw over. Tekst op een gekleurde achtergron­d kopieerde hij leesbaar zwart op wit. Gekreukeld­e pagina's werden rechtgetro­kken en kreukels werden niet mee gekopieerd.

Foto's die met de eenvoudige twainmodul­e waren gescand hadden bleke kleuren, waren onscherp en details in donkere delen waren nauwelijks te onderschei­den. Op scans van grafische afbeelding­en ontbrak het aan kleur. Het lukte ons niet om faxen te versturen omdat we de kiestoonhe­rkenning niet konden deactivere­n.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands