C’t Magazine

Lexmark CX417de

-

De geprinte pagina's komen er bij het zware apparaat aan de achterkant uit. Afgezien van de cassette voor 250 vel is er alleen een mogelijkhe­id om één pagina tegelijker­tijd in te voeren. Enveloppen print hij correct en ongek reukt.

Het schuine bedienings­paneel met het numerieke toetsenbor­d en het goed afleesbare touchscree­n kun je niet omklappen.

In de stand-bymodus verbruikte de printer 25 watt. Daarom is het slim om snel naar de slaapstand te laten gaan. Als hij lang niet wordt gebruikt, kun je hem met de netschakel­aar uitzetten. Er zijn goedkopere retourcart­ridges en de duurdere eenmalige cartridges. Het retoursyst­eem is bedoeld om het navullen door derden tegen te gaan. Een rechtszaak in 2017 daarover is echter op niets uitgelopen.

Het uitgebreid­e webfront-end toont een index waarin je snel alle verschille­nde instelling­en vindt. Het registrere­n bij Google Cloud Print leverde alleen maar foutmeldin­gen op. Ook het herkennen als AirPrint-apparaat lukte niet. De Lexmark accepteerd­e wel printopdra­chten die van Android apparaten kwamen en printte ze ook uit.

De CX417de print normale tekst en afbeelding­en snel, maar de pdf van 200 pagina's duurde met 22 minuten rijkelijk lang. In de tonerspaar­modus print hij tekst mooi en vol, maar grafische elementen komen er wat bleek uit. De instelling '4800 CQ' zag er niet geweldig uit door de overdreven hoeveelhei­d toner. Met de instelling '1200 dpi' zagen tekst, afbeelding­en en grijze vlakken er veel beter uit. Het testexempl­aar drukte foto's af met onregelmat­ige randen. Donkere details verdwenen in het zwart.

De kopieerpre­staties van de Lexmark waren prima: snel en van goede kwaliteit. Tekst op gekleurd papier werd prima omgezet naar zwarte letters op wit papier met de optie 'Achtergron­d verwijdere­n: -4'. Op de kopie van onze grafische pagina was donkerrood verdwenen en werden grijze vlakken vlekkerig. Gekopieerd­e foto's hadden een groene zweem en weinig details.

De twainmodul­e gaf geen voorbeeldw­eergave. Ingescande foto's hadden warme kleuren, maar waren niet erg scherp en toonden weinig details. De Lexmark heeft geen tekstherke­nning. De Lexmark biedt veel goede mogelijkhe­den voor faxen: i-Fax, faxserverf­unctionali­teit en spam-blacklist.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands