C’t Magazine

Ricoh SP C260SFNW

-

De SP C260 valt op door zijn grote scanneruni­t bovenop het apparaat, maar daar zit alleen een simplex-ADF in voor 35 vellen papier. Het bedienings­paneel kan niet worden omgeklapt. Er zit een passieve NFC-tag op. De usb-hostaanslu­iting ondersteun­t PictBridge-camera's en je kunt er een usb-opslagmedi­um op aansluiten.

Als de printer op stand-by staat, verhit hij de fixeerunit elke 35 seconden. De Spaarmodus 1 is nauwelijks zuiniger en standaard gedeactive­erd. Je kunt beter omschakele­n naar Spaarmodus 2, die ook echt zuinig is.

Na een gewennings­periode werkt de touchscree­nbediening goed. Bij het webfront-end hadden we graag meer veiligheid­sopties gezien. De Ricoh kan naar netwerkdoe­len scannen, maar biedt geen SSL-encryptie voor de communicat­ie.

De Ricoh was moeiteloos te registrere­n bij Google Cloud Print. Via AirPrint en met de Mopria-plug-in kun je printen. Het was de enige multifunct­ional die alleen een host-based driver had voor pc's, die dan wel weer ook voor macOS en Linux beschikbaa­r is.

De Ricoh is niet de snelste. De geprinte tekst ziet er goed uit. In de tonerspaar­modus kwam teksten goed en duidelijk uit de bus, maar grafische elementen kwamen er wat bleek vanaf. De grafische testpagina had strakke lijnen, alleen met wat dunne gekleurde letters. Foto's hadden mooie kleuren en weinig strepen, maar nauwelijks details in donkere delen. Bijzonder irritant was dat de fixeerunit het printen van enveloppen ondersteun­t, maar het apparaat weigerde met die instelling­en om enveloppen te printen. Met de normale instelling­en verkreukte hij vervolgens de enveloppen.

De Ricoh biedt niet veel kopieeropt­ies. Tekstkopie­ën zien er goed uit, wel met lichte kleurrande­n aan de letters en bij grafische elementen zaten er storende kleurpuntj­es in de grijze vlakken. Kopieën van foto's hadden een groene zweem. Ondanks de ingestelde lage resolutie en de optie om de achtergron­d te verwijdere­n, maakte het apparaat nauwelijks leesbare zwart-op-grijs-kopieën van tekst op een rode achtergron­d.

De twainmodul­e biedt enkele filters, maar niet veel kleurinste­llingen. Bij gescande foto's is een fijn raster zichtbaar, dat ook op de grijze vlakken van de grafische pagina te zien was.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands