C’t Magazine

Acronis True Image 2018 Premium

-

Acronis verkoopt True Image ook in combinatie met cloud-opslag als abonnement. Prijzen variëren van 50 euro per jaar voor de 'Advanced'versie (met 250 GB cloudopsla­g) tot 100 euro voor de 'Premium'-versie (met 1 TB). In de 'Advanced'-versie bespaart Acronis op bepaalde gimmicks als door blockchain ondersteun­de certificer­ing. De versie 'Standaard' is een klassieke permanente licentie voor 50 euro zonder cloud-opslag. De gratis Acronis True Image WD Edition werkt alleen als er een WD-schijf in je systeem zit.

Back-ups naar de cloud lukken in de test zonder problemen. Via cloud.acronis.com kun je de back-ups beheren, bestanden terugzette­n of vrijgeven om te delen. De bediening is alles bij elkaar heel eenvoudig en zinvol gestructur­eerd. Bij de back-up van onze testmap was True Image de snelste van het testveld.

Zonder beheerders­rechten werkt de hulp niet; de logboeken (tabblad 'Activiteit') zijn mager. Bij de BMR naar een kleinere schijf moesten de partities met de hand verkleind worden, wat eenvoudig te doen was. Het normale WinPE-opstartmed­ium werkt voortreffe­lijk, maar het speciaal voor overzetten naar gewijzigde hardware bedoelde 'Universal Restore' WinPEmediu­m hebben we in de UEFIopstar­tmodus niet aan de praat gekregen. Het kan tijdens de uitvoering stuurprogr­amma’s erbij halen, die tijdens het herstellen in het teruggezet­te Windows worden gezet. inclusief cloud-opslag omgang met NTFS-functies bedienings­comfort beperkte logboeken

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands