C’t Magazine

Aomei Backupper Profession­al

-

Backupper Profession­al herinnert aan de stijl van Windows XP. Sommige opschrifte­n van knoppen zijn wat houterig vertaald en passen niet goed. De kleur blauw is overmatig aanwezig waar de leesbaarhe­id onder lijdt.

De bediening is logisch maar enigszins omslachtig. Als je meer mappen of bestanden wilt back-uppen, moet je die elk afzonderli­jk toevoegen. Bij het branden van een opstart-dvd wordt de schijf uitgeworpe­n bij 99% maar hij werkt wel zoals het hoort.

Het terugzette­n van bestanden via bladeren in het archief herstelt geen NTFS-functies. Als je in plaats daarvan de herstelfun­ctie gebruikt, worden als je dat wilt ook de toegangsre­chten weer hersteld. Andere NTFS-functies worden opgeslagen voor hele volumes en alleen hersteld bij het terugzette­n van het hele volume.

Als enige in het testveld biedt het programma continue (realtime) synchronis­atie, die de inhoud van de bronmap live spiegelt naar de doelmap. Let wel op: een sync is geen back-up, als je iets per abuis wist wordt het ook op de tweede locatie gewist.

De WinPE-herstelsch­ijf staat geen handmatige initialise­ring van opslagmedi­a toe, al is DiskPart wel via de opdrachtre­gel te benaderen. Een BMR op een schoon UEFI-systeem met een lege schijf van voldoende omvang slaagt echter zonder verder ingrijpen van de gebruiker. Het verplaatse­n naar een kleinere harde schijf verliep zeer eenvoudig; de wizard paste de grootte van de partities automatisc­h goed aan. echte sync-functie omgang met NTFS-functies lastige bediening interface slecht leesbaar

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands