C’t Magazine

Ashampoo Backup Pro 11

-

Backup Pro 11 ondersteun­t de gebruikeli­jke aanbieders van cloudopsla­g. De wizards voor nieuwe back-ups zijn duidelijk. Het kortste interval is één dag; wie vaker wil back-uppen, moet dat met de hand starten. In automatisc­he back-ups bij andere gebeurteni­ssen, zoals de start van het systeem of afmelden, is niet voorzien. De vertaling is hier en daar erg houterig.

De integritei­tscontrole voor de back-ups waarschuwd­e na een manipulati­e en stelde ook een reparatiep­oging voor (die overigens mislukte). Uit het logboek blijkt vervolgens wel, welk bestand in de back-up precies beschadigd is. Verder kun je voor de logboekreg­istratie kiezen uit drie niveaus en wordt in het meest gedetaille­erde niveau elk opgeslagen bestand vermeld. Backup Pro 11 kopieerde onze testmap veel trager dan alle andere programma's.

Voor het via e-mail versturen van back-upberichte­n heb je wel een gebruikers­account bij Ashampoo nodig. Er worden echter alleen e-mails verzonden bij volledig mislukte backups, niet als het doelmedium tijdelijk hangt of van de computer werd verwijderd.

Bij een BMR op een kleinere harde schijf kan het programma de doelpartit­ies niet automatisc­h verkleinen en biedt het ook geen manier waarop je dit handmatig zelf kunt doen. De knop voor de partitiema­nager start alleen het bekende diskpart.exe op de opdrachtre­gel, wat voor een leek te ingewikkel­d is. back-up op cloud-opslag uitgebreid­e logboeken de langzaamst­e in het testveld geen e-mails als de back-up hangt

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands