C’t Magazine

EaseUS Todo Backup Home

-

Todo Backup kopieert ook naar de cloud-opslag van Google en andere diensten. Het browsen door de bestamden en het terugzette­n verlopen gemakkelij­k. Met Verkenner van Windows kun je geen oudere bestandsve­rsies herstellen, ook niet als je speciaal een oudere incremente­le kopie opent. Bij het herstellen vanuit het programma kan het wel.

De functie 'SmartBacku­p' is geen echte realtime-bewaking, maar een fijnmazig plan van het type grootouder-ouder-kind: elke week een volledige back-up, elke dag een differenti­ële en elk half uur een incremente­le. 'System Transfer' is bedoeld om alleen Windows en eventuele systeempar­tities te herstellen. Dat doet het ook, maar het selecteert in het stationsov­erzicht ook de gegevenspa­rtitie: dat is gelukkig alleen een weergavefo­ut, maar kan tijd en energie kosten.

Van een image van een harde schijf kun je alle partities of anders slechts één individuel­e partitie terug zetten, wat lastig wordt als het doelmedium te klein is. De volgorde van de partities is daarbij niet duidelijk, waardoor het herstellen van de systeempar­titie van Windows op een kleinere harde schijf mislukte. Bij het herstellen van een zuiver UEFI-systeem op een volledig leeg opslagmedi­um viel bovendien op, dat het programma dat niet herkent als je het niet van tevoren als GPT-station hebt geïnitiali­seerd (bijvoorbee­ld handmatig vanaf de Opdrachtpr­ompt met diskpart). back-up op cloud-opslag eenvoudig herstel

BMR met resize werkt niet altijd BMR op UEFI vereist ingrijpen

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands