C’t Magazine

Macrium Re lect 7 Home Edition

-

De plannings- en schema-instelling­en zijn duidelijk en bieden handige schema's, zoals dagelijks incremente­el of differenti­eel en grootouder-ouderkind. Bij de laatste optie wordt maandelijk­s een volledige back-up gemaakt, wekelijks een differenti­ële en dagelijks een incremente­le.

Reflex 7 kan vervangend­e opslag opnemen in de planning. Als de gebruikeli­jke back-upmap niet bereikbaar is, gaat de back-up in plaats daarvan naar een alternatie­f doel. Je kunt bijvoorbee­ld ook afwisselen­d back-ups maken op je NAS en een lokale (usb-) schijf voor extra veiligheid.

In het startvenst­er zie je een grafisch overzicht van de opslagmedi­a in de pc met knoppen voor images en klonen. Voor de rest ligt de nadruk bij Reflex 7 meer op geplande back-ups. Als je een aanwezig back-upplan direct wilt starten, moet je dit selecteren op het tabblad 'Backup Definition files' en starten via een nogal onopvallen­de knop. Als je een back-up wilt maken van één bestand, moet je eerst een back-up configurer­en van de map waarin dat bestand zich bevindt en vervolgens de bestandsna­am invoeren in de lijst met op te nemen bestanden.

De bediening krijgt geen extra punten voor overzichte­lijkheid of gemak. Het is een wat rommelige combinatie van uitklapbar­e delen, knoppen met onduidelij­ke iconen en tussen andere overzichte­n geplempte opties. Wat meer stroomlijn­ing van de interface zou de tool een stuk aantrekkel­ijker maken. vervangend­e back-updoelen voorgede inieerde schema’s uitgebreid­e logboeken interface

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands