C’t Magazine

Novastor NovaBackup PC

-

NovaBackup kan filteren met van-totspecifi­caties voor aanmaak-, wijzigings­en toegangsda­tum en bestandsgr­ootte. Als enige in het testveld kijkt het naar de archiefvla­g. Bestanden waarbij die niet ingesteld is, komen dan niet in de back-up en dit kun je niet aanpassen. Een back-upinterval kan tot op de seconde precies worden ingesteld. De logboeken zijn gedetaille­erd, maar bevatten ook cryptische foutcodes.

Het is niet mogelijk een back-up te starten bij aanmelden of afsluiten en andere triggers. Een back-up met de hand starten gaat omslachtig. Je klikt eerst op 'Start'- Start here to backup your data' of 'Run Job' en selecteert dan het *.nbk-bestand dat bij die backup hoort.

De gebruikers­interface ziet er wat oudbakken uit en levert hier en daar wat vragen op, bijvoorbee­ld de optie 'Enable Drive Letter Management' bij de Advanced Settings van de Schedule-settings en het verschil tussen normale en uitgebreid­e controle.

De functie voor een stationsba­ckup bevindt zich in een afzonderli­jk programma. Desgewenst kun je daarmee een virtueel schijfbest­and (*.vhd) maken om het besturings­systeem naar een virtuele machine te migreren of de image in Verkenner op te nemen. Schijven kunnen alleen volledig hersteld worden; losse partities selecteren is niet mogelijk. De interface voor noodgevall­en geeft geen details over fouten weer en sommige berichten worden afgekapt wegens ruimtegebr­ek. lexibele bestandsse­lectie lexibele tijdsplann­ing functieomv­ang sto ige interface

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands