C’t Magazine

O&O DiskImage Pro 12

-

DiskImage Pro 12 kan een stationsba­ckup direct als *.vhd-bestand maken of hiernaar convertere­n, zodat je dit in een virtuele machine zoals Hyper-V van Microsoft kunt gebruiken.

Handmatig starten van incremente­le back-ups is niet mogelijk zonder wat geknutsel. Je moet via de functie 'File backup of the changes' een bestaande image selecteren waarin de wijziginge­n dan worden opgeslagen. Daarbij moet je steeds met de hand een nieuwe bestandsna­am invoeren. De bediening is verwarrend. Als je het programma een basis-image van een externe harde schijf opgeeft, wil het de wijziginge­n niet daar opslaan, maar steeds in de standaardm­ap voor back-ups. Met de standaardi­nstelling bevindt die zich in een submap van C:\ProgramDat­a. Het idee om backups op te slaan in een verborgen map op de C:-schijf is nogal vreemd.

Systeemher­stel werkt goed zolang het doelmedium niet kleiner is dan het origineel. Anders moeten de partities afzonderli­jk en met de hand worden overgebrac­ht. Bij de test werd dat echter afgebroken met foutmeldin­gen of leverde het lege partities op. Bestandsba­ck-ups worden altijd hersteld zonder NTFS-rechten, wat zeker niet acceptabel is.

Een back-up waarin we een tekstbesta­nd verminkt hadden, werd goedgekeur­d door de integritei­tscontrole. Het programma werkte soms instabiel, iets waaar je niet op zit te wachten bij het maken van zoiets belangrijk­s als een back-up. omgang met NTFS-rechten verwarrend­e bediening instabiel keurt beschadigd­e back-up goed

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands