C’t Magazine

Paragon Hard Disk Manager 16 Advanced

-

Paragon’s Hard Disk Manager is een verzamelin­g programma’s voor harde schijven. De gratis basisversi­e heeft sterk beperkte functies en kan tegen betaling uitgebreid worden met modules voor klonen, wissen, uitgebreid­ere back-upfuncties enzovoort. Je kunt ook meteen tegen betaling van ongeveer 80 euro met alle functies van 'Hard Disk Manager Advanced' aan de slag.

De functie-upgrades maken een wat karige indruk. De module 'Backup & Recovery Advanced' bevat bijvoorbee­ld niet de flexibeler­e kloonfunct­ie 'Drive Copy Advanced'. Andere aanbieders kleden hun producten niet zo erg uit.

De wizards voor nieuwe back-upopdracht­en hebben handige voorgedefi­nieerde opties. Back-ups kunnen naar wens in het originele formaat worden opgeslagen. De doelen waar je naartoe kunt back-uppen zijn beperkt. Clouddiens­ten of FTP worden standaard niet ondersteun­d en je kunt wel netwerkpad­en opgeven, maar geen netwerksta­tions.

Bij het back-uppen van de testmap is het programma het op één na snelste. Bestandsba­ck-ups worden zonder NTFS-rechten teruggezet, wat een grote misser is. Het manipulere­n van het back-upbestand werd gedetectee­rd.

Het programma biedt helaas geen e-mailberich­ten voor de status van een back-up. BMR op een kleiner doel verliep probleemlo­os, de partities konden eenvoudig aangepast worden. back-upsnelheid voorgede inieerde schema’s geen e-mailberich­ten omgang met NTFS-rechten

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands