C’t Magazine

Veeam Agent voor Windows (Free)

-

eenvoudige bediening gratis slechts één back-upopdracht geen integritei­tscontrole De gratis versie van Veeam Agent heeft in vergelijki­ng met de workstatio­nen servervari­anten minder functies en je krijgt er geen ondersteun­ing bij. Bovendien accepteert het slechts één back-upopdracht, maar het is bij commerciee­l gebruik ook gratis.

Het Engelstali­ge programma is zeer gemakkelij­k te bedienen: de ontwikkela­ars hebben de opties teruggebra­cht tot het absoluut noodzakeli­jke.

In veel gevallen werd de eerste configurat­ie van een back-up afgebroken met een foutmeldin­g omdat de mee-geïnstalle­erde Microsoft SQL-Server-component niet aangesprok­en kon worden toen Agent de back-upopdracht wilde opslaan. In de test was deze hiccup na een herstart van het systeem verdwenen.

Inplannen is alleen dagelijks of op bepaalde weekdagen mogelijk, en bij gebeurteni­ssen zoals afmelden en vergrendel­en. Desgewenst begint Veeam Agent de back-up ook automatisc­h bij het aansluiten van het usb-doelmedium en unmount het daarna zelf ook weer automatisc­h.

Een optie om de integritei­t van back-ups te controlere­n ontbreekt. Tijdens het herstellen van een pc op een kleinere schijf valt ook op dat er bij met de hand kleiner gemaakte partities niet wordt gewaarschu­wd als de doelpartit­ie niet groot genoeg is. Het kopieerpro­ces begint gewoon en wordt dan afgebroken met de foutmeldin­g dat het doelvolume te klein is.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands