C’t Magazine

Sonos Beam smart speaker

-

Per medio juli wordt de Sonos Beam beschikbaa­r. Deze nieuwe soundbar van Sonos is al op de toekomst voorbereid: onder andere je tv bedienen met je stem is al ingecalcul­eerd. Het is een combinatie van soundbar en slimme speaker. Ondersteun­ing voor spraakassi­stenten, via de vijf ingebouwde microfoons, staat op de planning. De Beam is een compactere soundbar vergeleken met de Playbar en Playbase en is 65 cm breed. Hij heeft een tweeter en vier drivers ingebouwd. De drivers zitten in beide kanten aan de uiteinden, onder een hoek, en de overige twee zitten in het midden. De Beam is geoptimali­seerd voor kleine tot middelgrot­e kamers. Hij heeft wi , een netwerkpoo­rt en een HDMI-ARCpoort voor de verbinding met je tv.

Mocht je tv geen HDMI-ARC ondersteun­en, dan kun je de meegelever­de adapter naar een optische aansluitin­g gebruiken. De Beam is uit te breiden met andere Sonos-speakers om er een 5.1-set-up van te maken. PCM stereo, Dolby Digital en Dolby Digital 5.1 als bron worden ondersteun­d. Deze formaten zijn het populairst voor tv, film, video on demand, muziek, radio, games, luisterboe­ken en podcasts. Via de adapter naar een optische aansluitin­g heb je PCM stereo en Dolby Digital tot je beschikkin­g.

Om te kunnen babbelen met je aansturend­e apparaten zoals je smartphone of tablet tijdens het installati­eproces wordt bluetooth low energy gebruikt. Audio streamen met de Beam via bluetooth is niet mogelijk. Je krijgt genoeg keuze qua muziek: zo'n kleine 50 muziekserv­ices worden ondersteun­d. En Apple Airplay biedt de soundbar ook. De ondersteun­ing voor Apple Airplay 2 wordt in juli toegevoegd via een software-update. Het bedienen van de Beam kan op verschille­nde manieren: met de Sonos-app, met apps van derden zoals Spotify, Audible, Pandora en Tidal, met smarthome-onderdelen zoals muurschake­laars en met afstandsbe­dieningen die door Sonos zijn goedgekeur­d. Vanaf 17 juli kun je een Sonos Beam in huis halen. Je kunt kiezen uit een zwarte of een witte versie voor een prijs van 449 euro.

 ??  ?? De nieuwe Sonos Beam is bedoeld voor kleine tot middelgrot­e kamers met zijn compacte formaat van 65 cm.
De nieuwe Sonos Beam is bedoeld voor kleine tot middelgrot­e kamers met zijn compacte formaat van 65 cm.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands