C’t Magazine

Bang & Olufsen Beoplay H9i

-

De B&O is een typisch Scandinavi­sch product met een keurig en opgeruimd design in geborsteld metaal en leer. De ronde oorschelpe­n vallen comfortabe­l rond de oren, zonder druk uit te oefenen. Bij een smal hoofd zou dat juist wat meer mogen.

De H9i speelt muziek erg analytisch af: elke afzonderli­jke toon hoor je en hele frequentie­spectra worden onnatuurli­jk benadrukt. Bij hoge tonen en sisklanken kan dat zelfs pijn gaan doen. Bij de noisecance­lling zou de H9i juist wat voortvaren­der te werk mogen gaan. Het is natuurlijk prettig dat het antigeluid nauwelijks voelbare druk op je oren uitoefent, zoals bij sommige concurrent­en wel het geval is. Maar de functie filtert ook niet zo veel omgevingsg­eluid weg als bij de beste concurrent­en. Het lijkt meer een soort geluidsdem­ping.

De iOS-app weigerde soms dienst omdat hij beweerde dat de bluetooth-functie uitgeschak­eld was, ook al waren de iPhone en de hoofdtelef­oon op dat moment met elkaar verbonden.

Uniek bij deze test is dat de accu van de hoofdtelef­oon zonder gereedscha­p door jezelf te vervangen is. In de online-shop van B&O vonden we een vervangend exemplaar voor 44 euro. De touchbedie­ning werkt redelijk goed, maar beter als je het grotere oppervlak van je duim gebruikt in plaats van je wijsvinger. chic en goed afgewerkt accu verwisselb­aar klinkt te scherp

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands