C’t Magazine

Sennheiser PXC 550

-

De Sennheiser PXC 550 zette een goed totaalbeel­d neer bij de test. De noise-cancelling onderdrukt niet zo veel storende geluiden als de concurrent­en van Sony en Bose, maar zorgt in de meeste situaties voor genoeg stilte. Vooral hoge tonen komen door en de PXC 550 heeft met spraak wat problemen. Juist de passieve demping van de oorschelpe­n lijkt de oorzaak. De oorschelpe­n zijn duidelijk ovaal gevormd en liggen deels op de oren. Daardoor draagt de hoofdtelef­oon bijna als een onear-model. Maar de PXC 550 drukt zelden en zit beter dan andere modellen op smalle hoofden. Ook brildrager­s hadden geen problemen.

De klank is helder met slechts een lichte nadruk op de lage tonen. Als een van de weinige geteste hoofdtelef­oons ligt bij Sennheiser de focus ook op het midden, dat bij de PXC 550 meer op de voorgrond treedt zonder opdringeri­g te zijn. Drie effectstan­den geven meer pit aan muziek of optimalise­ren het geluid voor spraak of films. In de app kun je bovendien verschille­nde equalizer-instelling­en via A/B-testen vergelijke­n.

Het complete oppervlak van de rechteroor­schelp dient als touchpad. Het vergt enige oefening om dat zo te bedienen dat het reageert zoals je wilt. Het reageert namelijk niet altijd en overal hetzelfde. Daarnaast is er nog een mechanisch­e knop die de sterkte van de noisecance­lling regelt. goede noise-cancelling geweldig geluid on-ear-gevoel

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands