C’t Magazine

Sony WH-1000XM2

-

De Sony WH-1000XM2 bepaalt de maatstaf in deze test. Alle testers vonden het klankbeeld hiervan het meest aangenaam en onderhoude­nd. De lage en hoge tonen worden wel benadrukt, maar nooit overdreven. Hij klinkt niet opdringeri­g of vermoeiend, zoals de H9i. Alleen zang en stemmen staan verhouding­sgewijs ver op de achtergron­d en lage tonen zijn in het onderste frequentie­bereik iets minder precies. Dat doet de PXC 550 beter. Behalve AAC en aptX biedt de Sony de eigen LDAC-codec met tot 990 kbit/s.

Ook bij noise-cancelling moet de concurrent­ie buigen voor de WH-1000XM2. Hij filter zelfs een groot deel van de hoge frequentie­s eruit en geeft stemmen gedempt door. Als je muziek luistert, hoor je van druk straatrumo­er bijna niets meer. In sommige situaties overtrof hij zelfs de Bose QC 35 II. In de app kun je in 20 stappen regelen hoe hard het omgevingsg­eluid moet worden doorgelate­n en dat eventueel alleen voor stemmen doen. Als je met iemand belt, kun je je handpalm op de rechteroor­schelp leggen om spraak via de microfoon door te geven. Dat ziet er voor anderen wel wat verwarrend uit.

De WH-1000XM2 zit op brede hoofden na uren nog goed en drukt ook bij brildrager­s niet. Op erg smalle hoofden sluiten de oorschelpe­n niet helemaal goed aan omdat de beugel dan te lang is. beste noise-cancelling geweldig geluid niet ideaal voor smalle hoofden

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands