C’t Magazine

PhotoLine

-

Het programma PhotoLine van de producent Computerin­sel bewerkt kleuren met tot 32 bit aan kleurdiept­e per kanaal. Dat kan in zowel de kleurmodus RGB als CMYK of Lab. Bij de curve-aanpassing kun je via een keuzemenu probleemlo­os schakelen tussen RGB en Lab. Elke laag kan een andere kleurmodus of een verschille­nd aantal bits gebruiken. Bij onze test benutte het programma alle acht de kernen van een Core i7, waardoor filters wel erg snel berekend werden.

PhotoLine heeft een interne macrorecor­der, een goede retoucheer­tool met een handige voorbeeldw­eergave en een makkelijke snelle selectieto­ol. Het programma voert aanpassing­en aan de helderheid en kleuren niet-destructie­f uit, net als het verzachten of verscherpe­n. PhotoLine heeft geen aparte Rawimport en stapelt eenvoudigw­eg een rij instelling­slagen voor fotocorrec­tie op elkaar.

Het licentiemo­del is prettig: het programma is shareware, maar werkt na de proefperio­de van dertig dagen bijna geheel zonder beperkinge­n verder. Alleen een dialoogven­ster herinnert je eraan dat je 59 euro moet betalen.

Minpunt van PhotoLine is wel de interface met zijn erg kleine knoppen. Het programma biedt verder ook geen wizards of helpfuncti­e en houdt zich niet aan de gangbare conventie om gereedscha­popties onder de werkbalk te tonen. Daardoor moet je bij eenvoudige aanpassing­en al flink zoeken voor bijvoorbee­ld het wijzigen van de penseeldik­te. snel, stabiel, veel functies steile leercurve

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands