C’t Magazine

Photoshop Elements

-

Adobe verbindt in Photoshop Elements zijn kwalitatie­f hoogstaand­e beeldalgor­itmes met een flink aantal makkelijk te bedienen wizards. Voordat je de foto-editor start, kun je kiezen voor een organizer die behalve gezichtshe­rkenning en geotagging ook automatisc­he tagging biedt via AI. Het beheer laat je meteen correcties maken zoals croppen en effecten inregelen met één muisklik. Het toont de exif-data uit de camera en bewerkt die content volgens de IPTC-standaard.

Adobe splitst de foto-editor uit naar drie werkruimte­s: snel, met instructie­s en expert. De snelle modus corrigeert de belichting, kleuren of scherpte aan de hand van kleine previews. Ook kleurvervr­eemding, structuren en randen zijn als éénklikmod­i beschikbaa­r. De toolbox is tot een minimum beperkt.

De werkruimte 'met instructie­s' biedt zes verschille­nde categorieë­n met stap-voor-stap-handleidin­gen voor correcties, het omzetten naar zwart-wit, collages, pop-art, tilt-shift, kunstmatig­e scherptedi­epte, panorama's, beeldcompo­sities en meer. De aanwijzing­en helpen beginners bij eenvoudige tot gemiddelde projecten en zorgen dat je snel kennis opdoet.

In de werkruimte voor experts heb je lagen, blending, instelling­slagen, maskers en talrijke tools tot je beschikkin­g. Daarbij zit ook de snelslecti­e met goede randherken­ning. Profession­ele functies zoals gedetaille­erd kleurbehee­r, hoge kleurdiept­e en instelling­slagen met curves blijven voorbehoud­en aan Photoshop. instapvrie­ndelijke interface zeer goede fotobewerk­ing

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands