C’t Magazine

Zijwaarts compatibel

-

Motorola heeft de Moto Z3 Play officieel onthuld. Qua speci caties is het een goede middenklas­ser, die het vooral van bijzondere toevoeging­en moet hebben. Een Snapdragon 636 en 4 GB werkgeheug­en bieden voldoende performanc­e en het toestel is voorzien van een dubbele camera aan de achterkant met 12- en 5-megapixels­ensor.

De afmetingen van de Z3 Play zijn gelijk aan die van eerdere Z-modellen, maar dankzij dunnere schermrand­en past er een 6-inch amoledsche­rm in met 2160 × 1080 pixels. De vingerafdr­ukscanner is verhuisd naar de rechter zijkant. Hij is niet zoals bij sommige Sony-toestellen in de aan-uitknop verwerkt, want die zit aan de linkerkant. De frontcamer­a en andere elementen zitten in een dunne rand boven het scherm. Een koptelefoo­naansluiti­ng is helaas afwezig.

De vingerafdr­ukscanner zit niet achterop maar opzij, zodat de Z3 Play compatibel is met Moto Mods, die met de bekende magneetcon­nector bevestigd worden. Er zijn intussen zo'n 14 Mods verschenen, van speaker- en cameramodu­les tot accupacks, een mini-beamer, een printermod­ule en een gamepad. De Z3 Play wordt hier door sommige winkels aangeboden in combinatie met een Battery Pack Mod.

De Z3 Play komt met Android 8.1, maar al met de navigatieg­ebaren van Android 9. Veeggebare­n onderin vervangen de knoppen: vegen naar links is de vorige-knop. Er komen uitvoering­en met 4 of 6 GB RAM en met 64 of 128 GB opslagruim­te, uitbreidba­ar met een geheugenka­art. De 4/64 GB uitvoering kost circa 500 euro.

 ??  ?? De vingerafdr­ukscanner zit rechter
zijkant.
De vingerafdr­ukscanner zit rechter zijkant.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands