C’t Magazine

Burg Wächter secuEntry easy

-

Burg Wächter is een degelijk Duits bedrijf en is vooral bekend van hun kluizen en hang- en sluitwerk, en duidelijk minder van hun smarthome-componente­n.

De smartphone-app oogt wat gedateerd en lijkt meer gemaakt voor systeembeh­eerders dan een te tool te zijn voor een smart home. Met behulp van het optionele keypad is het slot fijner en ook offline te gebruiken. Het wat duurdere model met pro in de naam in plaats van easy, biedt als extraatje ook toegang op specifieke tijden.

De secuEntry is het enige slot dat geen gebruik maakt van een motor. Om het slot te bedienen, moet je als gebruiker jezelf legitimere­n via de app of afhankelij­k van de accessoire via een pincode of vingerafdr­uk. Pas dan grijpt de normaliter vrij draaiende knop aan de buitenkant van de deur in de cilinder en kun je de deur opendraaie­n.

Dit is niet zo fijn als bij de andere geteste sloten, maar de secuEntry is daardoor wel het meest compacte slot in de test. En volgens de fabrikant moet hij met zijn drie LR6-batterijen zo'n 40.000 slotacties kunnen uitvoeren. Dat is beduidend meer dan alle andere geteste smartlocks, maar de batterijen hoeven dan ook geen motor aan te drijven.

De secuEntry is het duurste slot in de test, maar desondanks moet je wel extra betalen voor bepaalde functies in de app of bij de keypad.

lange accuduur compact karige app

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands