C’t Magazine

Danalock V3

-

Van de geteste sloten met motor is de Danalock de meest compacte, aangezien er geen sleutel doorheen gestoken hoeft te worden. Uit de eigen cilinder van Danalock steekt alleen een smalle metalen pin waar je het slot overheen zet. De vier CR123A-batterijen zitten ook in de ronde behuizing verstopt. Het nadeel van zo'n compacte bouwvorm is wel dat de batterijen wat prijzig zijn.

Behalve de compacte afmetingen heeft de Danalock ook nog als voordeel dat hij er mooi en degelijk uitziet. Het blijft onduidelij­k waarom de fabrikant een aluminiuml­ook met een lichte groene zweem heeft gekozen, dat is immers een kleur die nauwelijks met deurbeslag te matchen valt. Dankzij de in de lengte verstelbar­e cilinder is de Danalock in theorie op elke deur te monteren, maar bij onze streekproe­f was dat niet altijd het geval. Met de duurdere cilinder op maat blijft het niet de goedkoopst­e smartlock uit de test.

De aansturing via de app ging goed. Alleen het automatisc­h openen via geofencing leverde (net als bij de andere geteste slimme sloten overigens) af en toe wel wat problemen op.

Wil je het slot zonder app gebruiken? Pak dan de versie met ZWave, Zigbee of Homekit en integreer hem in je smarthome-centrale. De remote toegang of de aansturing via een web-API ontbreekt nog, maar de wifi-bridge die dit mogelijk moet maken is al wel aangekondi­gd.

compact veel functies weinig accessoire­s

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands