C’t Magazine

Yale Entr

-

De Yale Entr kom je onder meerdere namen tegen, waaronder Nemef Entr. De Entr heeft een eigen cilinder en het mechaniek is degelijk. Het glanzend wit en zwarte plastic oogt wat goedkoop. In de behuizing die naar beneden steekt zit de accuvoorzi­ening verstopt, net als bij de Nuki. Yale gebruikt een interne accu dia je via microUSB oplaadt. Dit lukt alleen met de originele adapter en niet met een standaard usb-powerbank. Als je geen kabel tussen het slot en een stopcontac­t wilt laten bungelen, ben je aangewezen op Yale's eigen accu-aangedreve­n lader, die maar liefst 50 euro kost.

Qua accessoire­s zijn er remotes voor aan je sleutelbos en een keypad/vingerafdr­ukscanner voor installati­e buiten de deur, plus een usb-dongle om het slot naar de standaardi­nstellinge­n terug te zetten. De dongle vonden we wat vreemd en ook duur (ongeveer 60 euro): deze functie hoort standaard aanwezig te zijn.

Een voordeel is dat je de Entr via de aanraaktoe­tsen uitvoerig kunt instellen. Als je een keypad of remote koopt, kun je het slot zonder app, account en clouddiens­t gebruiken. Een klein nadeel is dat de keypad bij elke ontgrendel­ing van het slot piept, wat 's nachts voor wat ruzie met de buren kan zorgen. Het is ook het enige slot in de test dat via een magneet in het kozijn herkent of het slot open of gesloten is.

goed mechaniek veel accessoire­s

prijzig

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands