C’t Magazine

Classic Shell

-

De stijl van Classic Shell is naar keuze gebaseerd op het startmenu van Windows 7 of Windows XP. Bij de instelling­en kun je het uiterlijk heel gedetaille­erd configurer­en, van de selectie van het type animatie en de scrolsnelh­eid in de vervolgmen­u's tot de pictogramg­rootte en menubreedt­es, en zelfs verschille­nde skins voor een zo echt mogelijk grafische impressie van de Windows 7-, 8- of 10-stijl. De grootte met de muis veranderen ondersteun­t Classic Shell niet.

De zoekfuncti­e is goed configuree­rbaar en behoorlijk uitgebreid. Functies van de moderne instelling­en worden echter niet gevonden, ook al is dat bij de opties uitdrukkel­ijk ingesteld. Een beetje lastig is dat bij de heel omvangrijk­e opties geen knop aanwezig is om gewijzigde instelling­en over te nemen.

Het installati­eprogramma installeer­t ook 'Classic Explorer' en 'Classic IE' op je pc. De eerste is een flexibel instelbare klassieke werkbalk voor Verkenner, bekend van Windows XP, en het tweede voegt bij Internet Explorer wat meer informatie toe op de statusbalk.

De ontwikkela­ar heeft de ontwikkeli­ng van Classic Shell eind 2017 beëindigd en de broncode van de nog steeds actuele versie 4.3.1 vrijgegeve­n. Het project heeft echter nog geen nieuwe beheerder gevonden. Met de nieuwste versie 1803 van Windows 10 draait het zonder problemen, maar op de lange termijn is de toekomst van Classic Shell onzeker.

uiterst goed configuree­rbaar 'Classic Explorer' toekomst project onduidelij­k

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands