C’t Magazine

StartIsBac­k++

-

StartIsBac­k++ kopieert niet alleen de lay-out en het uiterlijk van het startmenu van Windows 7, maar naar wens ook dat van de bijbehoren­de taakbalk. De pictogramm­en van geopende programma's verschijne­n dan net zoals bij Windows 7 op lichte, doorzichti­ge tegels. In combinatie met de optie om kleur en transparan­tie voor beide elementen in te stellen, kun je het uiterlijk van het klassieke Windows behoorlijk goed imiteren.

Net als bij Start10 is de configurat­ie van StartIsBac­k++ overzichte­lijk en ook voor beginners goed te begrijpen, van de weer te geven elementen en het aantal recent gebruikte programma's tot de kleur van het startmenu en de taakbalk.

De integratie van de moderne 'Instelling­en' van Windows is voorbeeldi­g. De zoekfuncti­e vindt die ook. Koppelinge­n naar mappen kun je met de rechtermui­sknop als vervolgmen­u laten weergeven. Als je dat doet met de knop voor de instelling­en, verschijne­n alle functies van de app Instelling­en als alfabetisc­h gesorteerd­e lijst.

Het is ongebruike­lijk dat StartIsBac­k++ geen optie in het startmenu maakt voor het eigen configurat­ieprogramm­a. Dat zit in plaats daarvan in het klassieke Configurat­iescherm bij de functie 'Startmenu / Persoonlij­ke instelling­en'. Terugzette­n naar de fabrieksin­stellingen kan alleen voor de configurat­ie van de startmenu-opties, niet voor het uiterlijk en andere instelling­en. Ook is er geen functie voor het importeren en exporteren van de configurat­ie.

klassieke Windows 7-look zoekfuncti­e geen back-up

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands