C’t Magazine

Start Menu X

-

Bij het installere­n van Start Menu X moet je kiezen of je de moderne apps samen met de andere programma's wilt laten weergeven of in een eigen submap. Het menu kan naar keuze tweedelig zijn (links snelle toegang en document- en programmam­appen, rechts de inhoud daarvan) of in één kolom (alleen snelle toegang en mappen, de inhoud verschijnt steeds als uitklapmen­u). De tweedelige variant is geschikt om veel elementen compact maar duidelijk weer te geven.

Programma's kunnen in virtuele groepen worden ingedeeld (vijf bij de gratis versie). De breedte en de hoogte van het menu kun je met de muis aanpassen.

Als de schaal van het Windowssch­erm afwijkt van 100 procent, worden de lettertype­n in Start Menu X modderig. Je kunt dat met de hand corrigeren. Ga in Windows Verkenner naar de map C:\Program Files\Start Menu X\, klik met de rechtermui­sknop op StartMenuX. exe en dan op 'Eigenschap­pen'. Op het tabblad 'Compatibil­iteit' open je de instelling­en 'Hoge DPI-instelling­en wijzigen' en zet je een vinkje bij 'Deze instelling in plaats van de optie uit Instelling­en …'. Daarna start je Windows opnieuw op en lijkt het startmenu eerst te klein, maar dat kun je dan weer aanpassen bij de opties voor Start Menu X onder 'Persoonlij­ke instelling­en'.

De Pro-versie van circa 10 dollar maakt het mogelijk 'hoofdprogr­amma's' te definiëren voor mappen om die met één klik te starten.

functieomv­ang gratis versie compacte weergave problemen met hoge DPI

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands