C’t Magazine

Hardware

-

Asus heeft een nieuwe ROG-monitor aan zijn collectie toegevoegd. De ROG Swift PG27UQ heeft een rits indrukwekk­ende speci caties, met een al even indrukwekk­ende prijs. Het matte ips-panel van 27 inch groot met 4K-resolutie heeft een DisplayHDR-1000-certi cering. De piekhelder­heid is 1000 cd/m2 bij HDR-weergave. Bij normaal beeld ligt de maximale helderheid op 300 cd/m2.

Het panel maakt gebruik van quantumdot­s voor accurate kleurweerg­ave. Het ondersteun­t DCI-P3, een bredere kleuruimte dan sRGB, voor nog realistisc­here kleuren. De PG27UQ heeft een refreshrat­e van 144 Hz, waar je met de maximale resolutie van 4K een deftige gra sche kaart voor moet hebben. Ook Nvidia's G-Sync-techniek ontbreekt niet. Het scherm heeft G-Sync HDR: een combinatie van G-Sync en HDRonderst­euning. Verder biedt het scherm full array local dimming. Met behulp van 384 verschille­nde zones kan het backlight dynamisch worden uitgezet. Volgens Asus ligt de contrastve­rhouding zonder HDR op 1000:1, maar met HDR op 50.000:1. De reactietij­d zit op 4 ms gray to gray.

Het scherm is voorzien van RGB-verlichtin­g aan de achterkant. Via de Aura Sync-software pas je de kleur (ook van andere Aura Sync-compatibel­e apparaten) naar wens aan. Qua ergonomie is er nog een ingebouwde lichtsenso­r aanwezig, plus low blue light- lters om het voor veel mensen vermoeiend­e blauwe deel van het lichtspect­rum af te vangen. Er zijn vier instelling­en voor low blue light beschikbaa­r. Net als bij de andere ROG-schermen projecteer­t de voet het ROG-logo in rood (of je eigen logo) op je bureau. Op de voet kun je het scherm makkelijk in hoogte verstellen, naar portretsta­nd draaien of kantelen. Het scherm verbruikt (met HDR aan) 180 watt. De prijs van dit ink gepimpte scherm: ongeveer 2600 euro.

 ??  ?? Asus combineert 4K, 144 Hz, HDR en full array local dimming in een 27"-jasje met de ROG Swift PG27UQ.
Asus combineert 4K, 144 Hz, HDR en full array local dimming in een 27"-jasje met de ROG Swift PG27UQ.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands