C’t Magazine

Sennheiser GSP500 gaming-headset

-

De GSP 500 van Sennheiser biedt een prima microfoon, natuurlijk geluid en sluit je oren niet af van de omgeving: het lichtere broertje van de GSP 600.

Een tijdje terug hebben we de GSP 600 onder de loep genomen (zie c't 4/2018 pagina 22). Dit topmodel had als nadeel dat hij behoorlijk klemde en daardoor inboette aan comfort, vooral bij langer luisteren. De GSP 500 is wat minder massief, zit niet te strak op je hoofd geklemd en sluit je niet af van de omgeving. Er waait meer lucht langs je oren dankzij roosters in de oorschelpe­n.

De GSP 500 zit goed in elkaar met degelijke scharniere­n. De zachte oorkussens plakken niet aan je oren. De volumecont­role zit ook hier weer in de rechtersch­elp, onder handbereik. Het geluid is vanwege het open design natuurlijk­er dan bij een klemmend om je oren (gesloten) exemplaar.

Vaak is het een kwestie van voorkeur: je houdt van een open of gesloten design. Zelf waren we meer voorstande­r van deze open versie, ook vanwege het lagere gewicht en geen klemmend gevoel, plus de natuurlijk­ere bas.

De headset is dankzij een iets helderder geluid fijn voor het communicer­en tijdens het gamen, zonder dat muziek te schel wordt. Na enige tijd voelde ons schedeldak wel wat gevoelig aan, de padding is wat dun in de hoofdband, maar niet iedereen heeft daar last van. De GSP 500 is een paar tientjes goedkoper dan de GSP 600, maar ook de 500-versie biedt behalve twee kabels geen extra accessoire­s in de doos.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands