C’t Magazine

AOC Q3279VWF 32"-monitor

-

De AOC Q3279VWF biedt 32 inch aan beeldopper­vlak, 75 Hz, FreeSync, voldoende aansluitmo­gelijkhede­n en heeft een zeer schappelij­ke prijs.

AOC heeft 2560 × 1440 pixels in een lekker ruim jasje gestoken. Het MVA-panel spiegelt nogal ink, net als de bescheiden formaat randen. De voet is mat metaalkleu­rig en strak vormgegeve­n. De monitor staat wel een tikje wiebelig op zijn voet. In hoogte verstelbaa­r is hij niet. Het is daarom extra jammer dat je het scherm niet aan een steun kunt hangen, omdat er geen VESA-mount op zit. Er is wel ruime keuze aan inputs: DisplayPor­t 1.2, HDMI 1.4, DVI en zelfs nog VGA voor de liefhebber­s. De refreshrat­e ligt op 75 Hz en de Freesyncra­nge ligt tussen de 48-75 Hz. Het scherm is hiermee ook prima geschikt voor de niet al te veeleisend­e gamer met een gra sche kaart van AMD.

Aan de onderzijde van het scherm rechts vind je kleine knoppen voor de instelling­en van de monitor. We kwamen opties tegen zoals een 'break reminder', plus meerdere instelling­en bij de optie low blue light.

Het grijsverlo­op oogde niet helemaal netjes, maar de kleuren zagen er verder prima uit, alhoewel de kijkhoek wat matig is. Voor het bescheiden bedrag dat je voor deze monitor neerlegt krijg je een flink schermoppe­rvlak, 1440p-resolutie, ruime aansluitmo­gelijkhede­n en Freesync, plus een nette 3 jaar garantie. (avs)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands