C’t Magazine

The Crew 2

-

(Ubisoft, vanaf € 50)

In The Crew 2 gaat het om arcade-racen in meerdere soorten en maten. Auto's, motoren, vliegtuige­n en boten en er staat zelfs nog meer op de planning. Als het hard kan, kun je er mee aan de bak in de vormen Freestyle, Street Racing, Pro Racing en Off Road. De lange routes van de Eastcoast tot Westcoast van Amerika en de circuits door verschille­nde grote steden bieden ge- noeg te doen. Van lekker stof happen tot over het asfalt racen in een drukke stad, of luchtacrob­atiek tussen wolkenkrab­bers: het kan allemaal. In sommige wedstrijde­n wissel je ook tussendoor van discipline, wat even schakelen is omdat de besturing van de voertuigen toch net even anders aanvoelt. Vooral bij vliegtuige­n heb je mogelijk net even wat meer gewennings­tijd nodig.

Het gaat om winnen, upgraden en jezelf steeds verder verbeteren, zodat je op steeds hoger niveau aan de bak kunt. Het wrikt wel aan de verhaalkan­t van de game en de AI. De dialogen die je worden voorgescho­teld zijn tenenkromm­end. Er wordt heel hard geprobeerd om cool en hip te zijn, maar de game slaat op dat punt en qua voice-acting de plank helemaal mis. Een groot struikelbl­ok voor de gameplay is het gelukkig niet, dialogen zijn te skippen. De voorspelba­re AI is wel een minpunt voor de gameplay. Je mederacers zitten op een paar meter van je bumper als je op positie 1 rijdt, en als je erg achterop raakt drukken ze wel erg hard op de rem om je weer aan te laten sluiten. Het lijkt ook alsof ze zonder te hoeven remmen door bochten zoeven.

Lekker samen met vrienden rondracen blijft leuk. De voertuigen zien er strak uit en de omgevingen en de afwisselin­g zorgen dat je uren aan vertier hebt. Het geluid van de game is wel wat matig en eentonig, daar valt nog het een en ander aan te sleutelen. Op dit moment is het online deel van de game nog wat karig, maar later dit jaar wordt er sowieso een PvP-modus toegevoegd. (avs)  veel content voor vele uren racen  AI en dialogen

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands