C’t Magazine

Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 WiFi

-

Gigabyte heeft op zijn X470 Aorus Gaming 7 WiFi een M.2-wifimodule gebruikt met de vrij nieuwe Intel Wireless-AC 9260 chip. Dankzij een kanaalbree­dte van 160 MHz haalt hij met twee streams op de 5GHz-band op ons testtrajec­t van 20 meter een snelheid van 46 MB/s.

De wifisnelhe­den van het Gigabyte-moederbord zijn met een bijpassend­e router drie keer sneller dan bij de moederbord­en van Asus en Asrock. De snelle chip is voor de Linux 4.15-kernel in Ubuntu 18.04 nog te nieuw. Om het wifi van de X470 Aorus Gaming 7 WiFi met dat besturings­systeem aan de praat te krijgen, moet je de kernel bijwerken naar 4.17.

Voor krachtige systemen met veel behuizings­ventilator­en of meerdere radiatoren van waterkoeli­ngssets biedt het moederbord in totaal tien 4-pins-headers. De snelheid van de type-A- en type-C-poorten voor USB 3.1 SuperSpeed­Plus ligt met zijn 800 MB/s wat achter op de te verwachten snelheid van de Asmedia ASM1143. De frontaansl­uiting is beter op dreef met 950 MB/s. Die is direct met de X470chipse­t verbonden.

De Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 WiFi biedt veel andere leuke dingen omdat het oog ook wat wil. Behalve de logo's op de chipset en de cover over het vaste I/O-shield zijn er sfeervolle RGB-leds bij de geheugensl­ots en slots voor grafische kaarten, met daarnaast ook nog eens een ledstrip naast de ATX-stroomaans­luiting. snel wifi dual-BIOS veel fan-headers

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands