C’t Magazine

TestDisk/PhotoRec

-

Dit pakket bestaat uit twee afzonderli­jke programma's. TestDisk richt zich op het herstellen van beschadigd­e en gewiste datastruct­uren, PhotoRec op een deep scan van ruwe data. Beide programma's hebben een ouderwets aandoende tekstinter­face, die even wat gewenning vergt. PhotoRec is voor Windows bovendien beschikbaa­r als qphotorec_win.exe met een grafische interface, maar die doet bijna net zo nostalgisc­h aan.

TestDisk is het enige programma in de test waarmee een beschadigd­e partitieta­bel meteen op de beschadigd­e schijf kan worden hersteld zonder hem eerst te hoeven kopiëren. Als alternatie­f kan de tool een image van het opslagmedi­um maken om die later te analyseren. Bij zowel TestDisk als PhotoRec moet je een naam voor de image opgeven op de opdrachtre­gel.

De lijst van bestandsty­pen die PhotoRec bij een ruwe scan ondersteun­t, is langer dan die van alle andere geteste programma's. Je kunt hem zelfs nog uitbreiden met eigen signatures. De signatures die erbij zitten worden goed onderhoude­n, want het scanresult­aat is het beste uit de test. Het programma kopieert de gevonden bestanden allemaal naar een map. PhotoRec laat je niet kiezen uit een lijst van gevonden bestandsna­men, maar kopieert eenvoudigw­eg alles wat het vindt. Je kunt wel op basis van het bestandsty­pe bepalen waar het programma naar moet zoeken.

 opensource  beste ruwe scan in de test  alleen tekstinter­face

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands