C’t Magazine

Ring Fit Adventure fitnessgam­e

-

Wil je al spelend calorieën verbranden? Dat kan met Ring Fit Adventure voor de Nintendo Switch. Behalve de so ware krijg je hierbij ook een grote plastic ring en een band voor om je bovenbeen. De spelvorm moet ook notoire bankzitter­s in beweging brengen.

Nintendo hee voor zijn Switch-console een fitnessgam­e uitgebrach­t die je hele lichaam traint. Bij ‘Ring Fit Adventure’ plaats je daarvoor een van de twee joy-cons in een meegelever­de Pilates-ring van circa 30 cm doorsnede. De andere schuif je in een houder voor om je linkerbove­nbeen. De Switch kan dan bepalen hoe hard je de ring samenduwt of uittrekt en of hij horizontaa­l of verticaal beweegt of draait. Hij kan registrere­n hoe snel je loopt en hoe hoog je je been optilt.

In het gamedeel van het 3D-platformsp­el met rollenspel-elementen jog je op de plaats door ruim 100 levels in meer dan 20 werelden. Met de ring-con verzamel je daarbij ervaringsp­unten, schiet je op kisten en spring je over afgronden. Tussendoor speel je boss-gevechten met als eindbaas de bodybuildi­ng-draak Drako.

Aanvallen doe je met oefeningen op yoga- en fitnessgeb­ied. Hoe beter je dat doet, des te sterker je aanval. De fitnessoef­eningen variëren in aantal herhalinge­n en snelheid. De yogabewegi­ngen zijn gevarieerd, maar trager en met minder herhalinge­n. Dat maakt ze niet makkelijke­r. Tegenaanva­llen weer je af door de ring-con tegen je aangespann­en buikspiere­n te drukken.

De moeilijkhe­idsgraad kan daarbij worden afgestemd op je fitheid en lee ijd.

Je kunt de intensitei­t tussentijd­s aanpassen. Om blessures te voorkomen en de lenigheid te verbeteren, krijg je vooraf eerst een warming-up en na afloop wat stretchoef­eningen. Bovendien kun je je hartslag laten meten door je duim te leggen op de in de rechter joy-con geïntegree­rde infraroods­ensor.

Je speelt tijdens de game ruim 40 oefeningen vrij. Die kun je ook los doen, per spiergroep of volgens een eigen trainingss­chema. Het geheel wordt afgerond met een verzamelin­g mini-games, waarbij je bijvoorbee­ld afwisselen­d met de ring-con een wedstrijd kisten schieten doet of boven virtuele afgronden balanceert. Er zijn nog twee bijzonderh­eden: ten eerste kun je een ‘wekker’ instellen op de switch om je te herinneren aan je trainingss­chema. Daarnaast is er een o line modus zonder console, waarbij je punten verdient met samenduwen en uittrekken van de ring-con.

Ondank dat sommige bosses aan Pokemon doen denken, is de vormgeving wat saai. Bovendien was meer afwisselin­g in de gevechtsan­imaties leuk geweest. Maar als geheel slaagt Ring Fit Adventure er aardig in om ook mensen die niet van sport houden in beweging te krijgen. En ondertusse­n zijn de oefeningen ook voor actieve sporters de moeite waard.

 ??  ?? talen Engels, Duits, Frans, Spaans, Nederlands, Italiaans aantal spelers 1 speler lee ijdsgrens vanaf 7 jaar inclusief gamecartri­dge, ring-con en beenband nintendo.nl € 70
talen Engels, Duits, Frans, Spaans, Nederlands, Italiaans aantal spelers 1 speler lee ijdsgrens vanaf 7 jaar inclusief gamecartri­dge, ring-con en beenband nintendo.nl € 70
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands