C’t Magazine

Softmaker Megafont Now fontpakket

-

Duizenden lettertype­n voor een habbekrats. Bij zo'n aanbod verwacht je een addertje onder het gras. Is dat vermoeden ook terecht?

Megafont Now biedt als download of in fysieke vorm circa 7500 lettertype­n. Een lettertype waarvoor je anders 10 euro betaalt, heb je zo voor minder dan een eurocent.

De lettertype­n zijn onderverde­eld in 586 families. Vaak bevatten ze naast de normale versie ook varianten met een andere tekenbreed­te of met dikkere of dunnere lijnen. De totale verzamelin­g omvat zakelijke, saaie en klassieke fonts uit allerlei perioden in de stijl van Baskervill­e, Caslon of Garamond. Daar komen nog kenmerkend­e lettertype­n bij zoals Bauhaus en Art déco, voor allerlei technische toepassing­en of voor decoratiev­e doeleinden.

De fonts bevatten volgens de aanbieder complete tekensets, wat volgens onze steekproev­en ook het geval is. Je mag ze ook gebruiken voor commerciël­e doeleinden en insluiten in pdf-bestanden. De complete set is beschikbaa­r als webfonts zonder beperkinge­n aan het aantal views.

Met de bijgelever­de Font-Manager kun je de lettertype­n bekijken, tekensets en weergave controlere­n en de fonts groeperen en activeren.

Al met al is dit ondanks de lage prijs een aanbod zonder kleine lettertjes: de samenstell­ing en kwaliteit krijgen voor gebruik voor de meest uiteenlope­nde toepassing­en een dikke voldoende.

 ??  ?? lettertype­n 7500 TrueType, 7500 webfonts formaten EOT, WOFF, TIFF systeemeis­en Windows vanaf 7, Linux met GUI, macOS so maker.com € 35
lettertype­n 7500 TrueType, 7500 webfonts formaten EOT, WOFF, TIFF systeemeis­en Windows vanaf 7, Linux met GUI, macOS so maker.com € 35

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands