C’t Magazine

Stad van de toekomst in Japan

-

Autofabrik­ant Toyota gaat samen met het Deense architecte­nbureau BIG een nieuwe stad van de toekomst bouwen in Japan. De nieuwe stad komt aan de voet van de berg Fuji te liggen en moet plek gaan bieden aan 2000 inwoners. Toyota wil de stad zo duurzaam mogelijk maken. Dat wordt gedaan door gebruik te maken van waterstoft­echnologie die wordt ontwik

keld door Toyota zelf, en daarnaast wordt gebruik gemaakt van zonne-energie.

Bij de bouw wordt zo veel mogelijk gebruik van hout om de carbon-footprint zo minimaal mogelijk te houden. De stad, die de naam Woven City gaat krijgen, moet ook een broedplaat­s worden voor nieuwe technologi­eën en een testgebied worden voor autonome voertuigen, robots, mobiliteit, smart-homes en artificiël­e intelligen­tie. Alle voertuigen in de stad worden zero-emission. In de huizen gaan huishoudro­bots ingezet worden.

De balans tussen mens, mobiliteit en natuur wordt belangrijk. Het bedrijf meldt niet wat de kosten voor de bouw zijn of wat de exacte planning is. In 2021 wordt er begonnen met de bouw.

De eerste bewoners zullen onder andere medewerker­s van Toyota zijn, en ook wetenschap­pers die zich bezig gaan houden met de vele technologi­etests die in de stad zullen worden uitgevoerd. Toyota ziet deze stad als een mooie kans voor samenwerki­ng met commerciël­e en academisch­e partners van over de hele wereld. Die zijn allemaal welkom om samen aan de stad te gaan werken.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands