C’t Magazine

Eerste renders iPhone SE 2

-

In het voorjaar van 2016 verscheen voor het laatst een nieuwe versie van Apples instapmode­l, de iPhone SE. Het nieuwe iPhoneinst­apmodel van Apple zou zo maar eens dit voorjaar al kunnen verschijne­n. Onlangs zijn er realistisc­h ogende renders van het nieuwe design verschenen op iGeeksBlog. De renders zijn afkomstig van de iPhone leaks-expert OnLeaks, die ook wel bekend staat onder de naam ‘Steve H.McFly’, en zijn informatie uit de Aziatische leverancie­rsketen haalt.

De renders tonen een weinig vernieuwen­d design. Het model dat in de renders te zien is lijkt sterk op de iPhone 8 en heeft een 4,7-inch display. Hij is dus beduidend groter dan de oude iPhone SE die een 4-inch-scherm had. Het nieuwe design neemt ook de brede randen boven en onder over van de iPhone 8, compleet met een ronde homeknop onder het scherm. Op de achterzijd­e lijkt er maar één camera-unit op geplaatst te zijn.

In tegenstell­ing tot de iPhone SE lijkt er echter geen 3,5mm-jackpoort op te zitten. Je kunt dus ook op dit model geen koptelefoo­n met een klassieke plug aansluiten. Als je het geluid naar een analoog apparaat wilt sturen zul je dus een adapter moeten gebruiken. Het is niet bekend of die zal worden meegelever­d.

Volgens iGeeks zou Apple de SE voorzien van gepolijst metalen randen en een achterzijd­e van glas. De afmetingen komen ongeveer overeen met de iPhone 8, hoewel de SE 0,5 mm dikker is. Aan de binnenzijd­e zou Apple een A13 Bionic-chip inbouwen. De kans wordt klein geacht dat dit model voorzien zal worden van de 3D-touch-functional­iteit van de iPhone 11.

Volgens sommige analisten zou Apple twee modellen met verschille­nde opslagcapa­citeit aanbieden: een met 64 GB en een met 128 GB opslagruim­te. Ook moet de smartphone in drie kleuren verschijne­n: Spacegrijs, Product Red-rood en zilver. Volgens de bronnen zou Apple deze smartphone eind maart op de markt brengen voor een relatief betaalbare prijs.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands