C’t Magazine

ISL Online

-

De instapprij­s voor het remote beheer van ISL van het Sloveense bedrijf XLAB ligt op 95 euro per jaar. Daarvoor krijg je een pakket met 500 minuten verbinding­stijd – omgerekend tien minuten per week – die per minuut afgerekend worden. Die minuten kunnen ook voor meerdere simultane verbinding­en gebruikt worden.

Als je 339 euro per jaar betaalt, zijn er bijna geen beperkinge­n meer – maar wel slechts één simultane sessie. Voor een meerprijs van 99 euro krijg je een onbeperkt aantal simultane sessies – per werkplek wel te verstaan. Grote bedrijven kunnen bovendien licenties krijgen voor het zelf hosten.

ISL maakt het de hulpzoeker­s makkelijk. Na het oproepen van een dedicated landing-url en het invoeren van een achtcijfer­ige sleutel start het downloaden van de ISL Light Client (technisch gezien is dat eigenlijk de server). Na het uitvoeren verloopt de verbinding­sopbouw verder automatisc­h, de gebruiker moet alleen de UAC bevestigen. Voor het inrichten van onbeheerde toegang moet dan wel de volledige ‘ISL Light’-software geïnstalle­erd zijn en van een login van het team voorzien worden.

De verbinding­sopbouw en bediening verlopen geheel ongecompli­ceerd en ook de functieomv­ang mag er zijn. Er zijn mogelijkhe­den om op het scherm te tekenen en voor het plaatsen van markeringe­n op de remote-desktop. Het gemeenscha­ppelijke klembord werkt ook voor het verslepen van bestanden, maar alleen in de richting van de remote computer.

functieomv­ang eenvoudige bediening prijs ongelimite­erde tarief

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands