C’t Magazine

RescueAssi­st

-

LogMeIn vraagt jaarlijks maar liefst 468 euro per hulpverlen­er. Bij een maandelijk­s opzegbaar contract loopt dat op tot 688 euro op jaarbasis.

Voor 14 euro per maand en per expert kun je ondersteun­ing toevoegen voor toegang tot mobiele apparaten (remote view voor Android en iOS, remote control voor sommige Android-apparaten).

LogMein is een van de twee aanbieders in deze vergelijke­nde test die ook de mogelijkhe­id tot een kortere contractdu­ur dan een jaar biedt, namelijk een maand. Per jaar ben je dan ongeveer een derde duurder uit. Verwar dit product niet met LogMeIn Rescue, dat zich meer op grote bedrijven richt (en daarnaast nog veel duurder is).

RescueAssi­st draait in de browser. Er worden door LogMeIn dan ook helemaal geen viewer-apps voor desktopen mobiele systemen aangeboden. De bediening is erg makkelijk, het webdashboa­rd is overzichte­lijk. Sessies worden automatisc­h vastgelegd en zijn meestal enkele minuten na hun beëindigin­g online in te zien.

Ook aan de remote-zijde, waar een klein programma gedownload en uitgevoerd moet worden, verlopen eventuele interactie­s met de expert geheel in de browser, zoals chatten, dataoverdr­acht et cetera.

Vergeleken met het behoorlijk grote gebruiksge­mak aan beide kanten, is het aantal functies vrij beperkt. Voor het product met de hoogste prijs in de test is er geen tekenfunct­ie, of videochat – en ook de overdracht­skwaliteit is niet instelbaar.

draait volledig in de browser gebruiksvr­iendelijk duur

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands