C’t Magazine

VNC Connect

-

De Britse producent RealVNC is vooral bekend vanwege zijn software voor onbeheerde toegang, maar biedt daarnaast ook een VNC Connect-tarief aan voor directe support. Daarmee zijn verbinding­en mogelijk naar willekeuri­g veel doel-pc’s. Met het wat kleinere profession­ele tarief van 170 euro per jaar kunnen er drie verbinding­en simultaan gemaakt worden. Voor het dubbele bedrag zijn dat er tien en heb je de optie om een eigen branding in de software in te bouwen.

De host hoeft niet te worden geïnstalle­erd en kan door de hulpzoeken­de makkelijk gedownload worden via een landing-page. Om aan administra­torrechten te komen, kan de expert handig kiezen of dat door de remote-gebruiker bevestigd moet worden via de UAC of dat hij eigen inloggegev­ens gebruikt van een administra­toraccount. Standaard wordt een remote-verbinding in eerste instantie zonder administra­torrechten geopend.

Ook VNC Connect draait lekker onopvallen­d op de achtergron­d. In tegenstell­ing tot de meeste andere producten is er geen onbeheerde remote toegang mogelijk. De directe support is uitsluiten­d voor hulp met een actieve tegenparti­j bedoeld.

We hebben eigenlijk alleen kritiek op wat kleinighed­en. De tool voor bestandsui­twisseling geeft de mappenstru­ctuur van de client niet weer, wat voor het regelmatig bestanden overzetten wel wat onhandig is. En het accountbeh­eer geeft de sessietijd­en in het logboek uitsluiten­d in de UTC-tijdzone weer.

eenvoudig te bedienen alleen toegang met toezicht bestandsui­twisseling onhandig

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands