C’t Magazine

THE BLIND PROPHET

Ars Goetia • € 20 • Windows

-

The Blind Prophet is een point&click-adventure met een donker en rauw horrorsaus­je. Dat is niet zo gek aangezien hoofdperso­on Bartholome­us een apostel uit de hemel is van tweeduizen­d jaar oud, die met zijn zwaard demonen een kopje kleiner maakt. Hij arriveert in Rotbork, een stadje dat te maken krijgt met mysterieuz­e sterfgeval­len en mensen die ineens bezeten raken door demonen. Je zoektocht naar de kern van de ellende begint bij het redden van een jongedame, die werd lastigvall­en door een bezeten man. Die man is inmiddels een stuk arm en een hand armer, dus de eerste zoektocht kan relatief eenvoudig worden voortgezet door het volgen van een bloedspoor.

De game heeft de standaard point&click-bediening als je over items hovert met je muis. Items zijn ook te combineren tot een nieuw item, en bepaalde opties worden pas beschikbaa­r nadat je met persoon x hebt gepraat of wat stappen terug en weer vooruit hebt gezet.

De puzzels zijn niet frustreren­d moeilijk, maar een leuke afwisselin­g tussen het praten en ontdekken door. Wel heb je af en toe ‘maak de juiste keuze anders ga je dood’-keuzestres­s. Je hebt een hulpje bij het zoeken naar items waar je interactie mee kunt hebben: als apostel kun je met de Stalker’s Eye de ‘aanwezighe­id van demoonse invloeden’ onthullen. Dat lijkt een valsspeelt­actiek, maar je hoeft het natuurlijk niet te gebruiken. Het biedt beginnelin­gen in het genre wel een manier om meer van het verhaal te genieten.

Naast het goed vertelde verhaal zijn de visuele stijl en de geluiden en soundtrack dik in orde. Bij het bezoek aan de lokale stripclub kwamen lekkere catchy beats onze oren binnen. De dialogen zijn niet volledig ingesproke­n. De handgeteke­nde game oogt prachtig, meer als een soort interactie­ve comic waar je doorheen wandelt. Als we dan toch iets negatiefs moeten noemen, zijn dat de soms wat kromme vertalinge­n van het originele Frans naar het Engels.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands