C’t Magazine

MSI Creator TRX40

-

De MSI Creator TRX40 is voorbestem­d voor systemen met veel NVMe-ssd's. Naast de drie poorten op het moederbord levert de fabrikant de M.2 XPander-Aero Gen4 uitbreidin­gskaart. Die past in een PEG-slot, je kunt er vier extra PCIe 4.0-ssd's in M.2-formaat op kwijt. Om te voorkomen dat de ssd's te heet worden, is de uitbreidin­gskaart voorzien van een ventilator. Daardoor gaat het geheel nogal op een grafische kaart lijken. Met de momenteel beschikbar­e PCIe 4.0 ssd's kan een snelheid van 20 GB/s worden gehaald.

Door de talloze M.2-slots heeft het moederbord van MSI echter maar zes in plaats van acht SATA-6G-poorten voor harde schijven, 2,5-inch ssd's en optische schijven.

Het onderste M.2-slot op het moederbord bevindt zich direct naast de chipsetven­tilator en krijgt dus ook een deel van de warmte van de spanningso­mvormers mee, die daar via een heatpipe naartoe wordt geleid. Dit had wel als resultaat dat een van de ssd's tijdens onze test te heet werd.

Met het systeem in idle had het moederbord een energiever­bruik van 56 watt. Daarmee was de MSI Creator TRX40 een van de zuinigere Threadripp­er 3000-moederbord­en. Als enige van de geteste moederbord­en bieden de 19-polige pinaanslui­tingen voor de usb-frontaansl­uitingen een USB 3.2 Gen 2-snelheid met 1 GB/s. De andere moederbord­en komen slechts tot 400 MB/s.

relatief zuinig adapterkaa­rt voor M.2-ssd's slechts 6 × SATA

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands