C’t Magazine

Eizo ColorEdge CS2731 27"-monitor

-

USB-C is inmiddels wijdverbre­id. Eizo gaat met de ontwikkeli­ngen mee en introducee­rt zijn nieuwe ColorEdge-monitor. Het WQHD-scherm moet de oude garde vervangen met deze moderne aansluitin­g en een moderne resolutie, in de kwaliteit die je van Eizo mag verwachten.

De grafische profession­als waar ColorEdge-monitoren voor zijn bestemd, hebben steeds meer apparatuur die via USB-C wordt aangeslote­n en/of opgeladen, zoals laptops en camera’s. De ColorEdge CS2731 hee zo’n aansluitin­g. De WQHD-resolutie (2560 × 1440 pixels) is daarnaast een mooie upgrade ten opzichte van full-hd. Menu‘s en andere interface-elementen konden we met die resolutie nog aardig aflezen op het 27-inch scherm, al zullen sommigen de schaalfact­or willen opschroeve­n.

Het IPS-panel van de ColorEdge CS2731 dekt de Adobe RGB-kleurenrui­mte voor 99 procent af en biedt met 10-bit kleuren (via 16-bit LUT) een nauwkeurig­e kleurweerg­ave. Je moet dan wel een van de moderne beeldinput­s gebruiken, het ook aanwezige DVI ondersteun­t maar 8-bit kleuren. Het IPS-panel biedt een kleurstabi­ele kijkhoek tot 178° horizontaa­l en verticaal. Behalve Adobe RGB wordt ook de sRGB-kleurruimt­e helemaal afgedekt (100%) en DCI P3 (95%). De maximale helderheid van 350 cd/m is ruim voldoende om in een kantoorrui­mte mee te werken.

De zwarte behuizing hee relatief brede schermrand­en, met onderin ledjes die aanraakgev­oelige knoppen markeren. Het menu is overzichte­lijk en goed te bedienen. Achterop zit een fysieke aan-uitknop. De stabiele voet biedt ruime verstelmog­elijkheden: je kunt het scherm 5 graden naar voren en 35 graden naar achteren kantelen, naar portretsta­nd draaien en 155 mm omhoog of omlaag verstellen. Voor draaien naar portretsta­nd moet je de monitor wel iets naar achteren kantelen, anders is er zelfs in de hoogste stand niet genoeg ruimte voor en stoot je met de hoek van de monitor tegen het bureaublad aan.

Links achterop vind je een HDMI-, DVI-, DisplayPor­t- en USB-C-aansluitin­g. Die laatste biedt naast input van beeldsigna­len (DisplayPor­t Alt Mode) ook usb-dataoverdr­acht en opladen (tot 60 watt). Er zijn vier USB type-A poorten voor randappara­tuur en een upstream USB-B poort. Sluit je een laptop met USB-C aan, dan kan de CS2731 tegelijker­tijd dienen als tweede monitor, als usb-hub én de laptop opladen. In combinatie met een desktop is USB-C handig om je smartphone te (snel)laden of moderne randappara­tuur aan te sluiten. Dankzij USB 3.1 Gen 1 kan data met maximaal 5 Gbps worden overgedrag­en.

Resolutie, schermform­aat en de grote hoeveelhei­d aansluitin­gen maken de CS2731 tot een flexibel inzetbare monitor. Via USB-C kan hij ook als dockingsta­tion dienen voor een laptop, zodat je die aanschaf weer uitspaart.

 ??  ?? display 27 inch, IPS, 60 Hz resolutie 2560 × 1440 (WQHD) aansluitin­gen HDMI, DisplayPor­t, DVI, USB-C, usb-hub, audio meegelever­d stroomkabe­l, usb-kabels (C-C, A-B), HDMI-kabel, korte handleidin­g eizo.nl € 1040
display 27 inch, IPS, 60 Hz resolutie 2560 × 1440 (WQHD) aansluitin­gen HDMI, DisplayPor­t, DVI, USB-C, usb-hub, audio meegelever­d stroomkabe­l, usb-kabels (C-C, A-B), HDMI-kabel, korte handleidin­g eizo.nl € 1040

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands