C’t Magazine

Games: Beautiful Desolation en The Longing

The Brotherhoo­d • € 17 • Windows

-

Beautiful Desolation begint als een Hollywood-sci-fi: out of the blue verschijnt er een onbekend ‘schip’ met de naam Penrose op aarde. Al snel worden de technologi­sche hoogstandj­es die de Penrose biedt gretig benut. Dat zorgt echter voor verdeeldhe­id. Hoofdperso­on Mark wil weten hoe de vork in de steel zit, en vraagt z’n broer hem op de Penrose te droppen om onderzoek te doen. Terwijl ze bezig zijn, zappen ze door de tijd en belanden ze op een post-apocalypti­sche aarde in de toekomst.

De tech die de Penrose biedt, heeft de wereld en de mensen zeer dramatisch veranderd. Oorlogen tussen facties hebben duidelijk hun sporen achtergela­ten. Je wandelt door veel puin, krakkemikk­ige huizen, oude ruimtesche­pen en overwoeker­de wegen en voelt je continu verdwaald. Mutaties hebben ook flink kans gehad door te zetten, veel van de figuren die je tegenkomt lijken een combinatie van robots en halfvergan­e mensen.

Het is zaak informatie op te duikelen, puzzels op te lossen en objecten te verzamelen om weer een weg naar de juiste tijd te vinden. De omgevingen zijn zeer gedetaille­erd, met zeer sfeervolle muziek en geluiden. De personages hebben eigen ingesproke­n teksten in een soort Engels met vleugje Afrikaans. Let wel goed op hoe je je antwoorden formuleert, want je kunt er later nog wel eens spijt van krijgen.

De nadruk ligt echt op het verhaal en de omgevingen. Juist de details zorgen dat je soms een belangrijk object niet kunt vinden, waardoor je een tijd bezig bent met backtracke­n. Wat een object doet en waarvoor je het moet gebruiken, is soms frustreren­d lastig te achterhale­n. Maar als je bereid bent de game even de tijd te geven, word je beloond met veel moois en een pakkend verhaal.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands