C’t Magazine

DJI Osmo Action

-

De uitrusting van de Osmo is wat karig, omdat hij alleen wordt geleverd met een accu, een oplaadstat­ion en vier filters voor de lens. Het accucompar­timent is vergrendel­d met twee hendels. De Osmo wordt bediend via een groot aanraaksch­erm, het kleurensch­erm aan de voorzijde wordt gebruikt voor controle van het beeld tijdens de opname. Zonder extra behuizing is de DJI waterdicht tot een diepte van 11 meter. Met de onbeveilig­de snelvergre­ndeling kan de actioncam snel van de houder worden gehaald – ook per ongeluk als je pech hebt. Gps en HDMI ontbreken.

Met een snelkeuzes­chakelaar kun je schakelen tussen de modi. De Osmo neemt op in 4K met maximaal 60 fps, ook in HDR, maar dan zonder stabilisat­or. Tijdens het opnemen wordt de DJI heet, zelfs als het display is uitgeschak­eld. De accu ging een uur mee in de 4K-modus.

De opnames tonen weinig vervorming. In video’s vanuit beweging genomen zagen we kleurruis bij weinig licht. Bij opnames met sterk tegenlicht laat de Osmo een effectieve helderheid­sregeling zien, en ondanks sterke contrasten levert hij natuurlijk­e beelden met slechts een beetje overbelich­te delen bij fel licht buiten. In het lab viel een lichte overdrijvi­ng op van lichte delen, en het zwart zou dieper mogen. De scherpte krijgt zeer goede cijfers, hetzelfde geldt voor de kleurweerg­ave, die alleen wordt gehinderd door een lichte blauwzweem. De reactie op snelle belichting­sveranderi­ngen werd gekenmerkt door een getrapt effect.

kleurendis­play voorzijde goede beeldkwali­teit geen HDMI-uitgang geen gps

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands