C’t Magazine

GoXtreme Black Hawk+ 4K

-

Van stuur- en framebeuge­l tot diverse kleefstrip­s en kabelbinde­rs, de GoXtreme Black Hawk+ 4K wordt met een complete set accessoire­s meegelever­d. De bijgelever­de beschermen­de behuizing is geschikt voor onderwater­gebruik tot 60 meter duikdiepte.

De bediening van de camera is even wennen. Door het ontbreken van een aanraaksch­erm moet je twee knoppen aan de voor- en bovenkant gebruiken om door de menu's te navigeren. Via de app gaat het instellen en bedienen een stuk handiger; die is overzichte­lijk en stabiel. De live-preview op de smartphone toont een vloeiend beeld, zelfs tijdens de opname. De accu gaat relatief lang mee met 73 minuten accuduur zonder wifi, dit neemt af tot 37 minuten met actieve wifi.

Opnames die gemaakt worden bij beweging zien er over het algemeen goed uit met sterke groothoekv­ervorminge­n; de scherpte neemt echter af met toenemende beweging en is niet voldoende op korte afstand (< 1 meter). Bij sterk tegenlicht zijn grote delen van het beeld zwart.

De krachtige kleuren neigen wat naar groenige tinten. Details bij de randen van het beeld worden door de compressie onscherp; zeer heldere delen zijn overbelich­t, donkere gebieden te zwart. De beeldstabi­lisator kan niet helemaal overtuigen. Hij begint wat aarzelend, wat in de video is te zien aan haperingen. De audiotrack bevat alleen een spoor voor het linkerkana­al, dat slechts in lichte mate wordt beïnvloed door windruis.

goede uitrusting duikbehuiz­ing geen touchdispl­ay lastige bediening

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands