C’t Magazine

GoPro 7 white

-

De al wat oudere 7 White wordt nog steeds verkocht, ook al maakt hij opnames tot maar 1920 × 1440 met 50 fps.

Net als bij de andere GoPro’s zit er een 32 GB microSD-kaart in de doos, zodat je meteen kunt beginnen. De GoPro 7 White is ook geschikt voor gebruik onder water zonder extra behuizing tot 10 meter diepte.

Het instellen is omslachtig, omdat je de kwaliteits­instelling­en niet via het cameramenu kunt wijzigen. Die belangrijk­e waarden kunnen het beste via de app worden ingesteld, alleen werkt deze niet soepel.

Tijdens onze tests crashte de actioncam regelmatig , wat iets met de app te maken lijkt te hebben. Een herstart door het verwijdere­n van de accu zit er niet in, omdat de accu vast ingebouwd zit. Vervangen door een reserve-accu is dus ook niet mogelijk.

Directe weergave van de clips op een aangeslote­n beeldscher­m kan niet vanwege het ontbreken van een HDMIaanslu­iting.

De opnames van de GoPro 7 White vertonen sterke groothoekv­ertekening­en. Het contrast neemt af bij omstandigh­eden waarbij er weinig licht is, maar in de zon krijg je mooie, goed gestabilis­eerde clips met krachtige kleuren, die net een tikje donker uitvallen.

Als het licht te fel is, krijgen de kleuren een geelachtig­e zweem. Wanneer ze vanuit beweging worden vastgelegd, hebben erg felle delen de neiging om te vervagen. De scherpte bereikt nauwelijks een gemiddeld niveau, de foto's lijken deels te veel verscherpt.

handzaam goede stabilisat­ie neiging tot crashen accu niet verwisselb­aar

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands