C’t Magazine

GoPro 7 black

-

Dit model in het GoPro-aanbod hoeft zich niet te verbergen. De bediening gebeurt via een prettig scherp aanraaksch­erm. Het display aan de voorzijde wordt alleen gebruikt voor het tonen van de instelling­en. Ook de 7 Black is net als de White tot een diepte van 10 meter waterdicht zonder speciale behuizing. Het menu is eenvoudig te bedienen via het aanraaksch­erm, maar het gaat nog steeds beter via de smartphone-app. Als je een 4K-video start via de app, verschijnt op het scherm van je smartphone alleen de melding "Preview not supported".

De accu ging 62 minuten mee zonder wifi, en slechts 35 minuten met wifi en gps, hoewel het display nog steeds 25 procent aangaf toen de actioncam zich uitschakel­de.

De testopname­s tonen duidelijke groothoekv­ervorminge­n en overbelich­te delen bij veel licht. De krachtige kleuren ogen te donker en hebben een wat groene tint. Dankzij de uitstekend­e stabilisat­or zien opnames vanaf een e-bike er bijvoorbee­ld uit alsof ze 'vliegend' zijn. De scherpte is over het geheel genomen best goed, maar niet uitmuntend. Verder uit het midden worden details op een afstand van meer dan drie meter iets wazig, en met afnemend licht ook wat onnatuurli­jk. Contrastri­jke details flikkeren als ze vanuit snelle beweging worden vastgelegd. De belichting­sregeling werkt snel, maar heeft de neiging om te overcompen­seren. Sterk tegenlicht is voor de 7 Black teveel van het goede. Windgeluid­en zijn duidelijk hoorbaar.

goede stabilisat­or touchscree­n tegenlicht­problemen korte accuduur

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands